tarifini öğleden sonra yazacağım dedim üzerinden iki gün geçti....bayram telaşı...sanırım hepimizde aynı heyecan....
herkesin bayramını buradan kutlar, ŞEKER tadında nice bayramlar yaşamamızı dilerim...
aşağıda gördüğünüz yemeğim kuzu kaski.....kuzunun sırt bölgesinden çıkan, her kuzuda en fazla 1-2 kg arası olan bir parça....özellikle aldığımız etlerin pek çoğunun beslenmesi değiştiği için lezzeti de değişti...globalleşti...:))))...beslenmesi hazır , hareketsiz ortamlarda yetişip kesilen besileri düşününce ne demek istediğimi anlarsınız......onun için küçük baş tercih etmek gerekiyormuş...daha az o besinlere maruz kaldığı düşünülünce mantıklı geldi....
neyse bayram bayram canınızı sıkmayayım....keşke sadece "nerde o eski bayramlar " diyebilsek.....annelerimiz öyle derdi....
ama biz
nerde o eski
bayramlar
etler
ekmekler
mısırlar
arkadaşlar.....diyoruz....sanırım biz daha çok şey kaybediyoruz....:(((.....
malzeme:
* 2 kaşık sıvı yağ
* 2 domates
* 2-3 diş sarmısak
* defne yaprağı
yapılışı:
* sıvı yağımızı ısıtıp üzerine kızarmış karamelize bir tat oluşması için önce kuzu kaskilerimizi arkalı önlü kızartıp, sonra ateşi kısıp kendi suyu ile pişmeye bırakıyoruz....* üzerine sarmısak, defne yaprağı ve minik minik doğradığımız domatesleri ekleyip , kısık ateşte iyice pişmesini sağlarız...
* en son tuz ve karabiberi ilave edip
* ben yanında patlıcan kızartması ile servis yaptım...
Tarifsiz lezzetler:) Öğleden sonra için ellerine sağlık.
YanıtlaSil