26 Temmuz 2012 Perşembe

kuru keş kavurması

 merhabalar,

yukarıda gördüğünüz resimle ilgi ne fikirler yürüttünüz acaba çok merak ediyorum.....benim çocukluğumdan gelen bir lezzet bu.....bazı tatlar benim için hayatta nirengi noktası gibidir.....kurukeş de böyledir benim için.....yeniden tattığımda küçüklüğümde aldığım tadın aynısını mı yoksa o tada karşı duygularım farklı mı diye tartarken bulurum kendimi.....başka neler mi var listede....mesela kaz yumurtası, mumbar dolması......

kurukeşi biz pazardan alır ve aşağıda bahsettiğim şekilde yapardık.....esas kuruması ve içeriği ile ilgili detaylı bilgim yoktu.....birleri bu konuda daha önce yazmış mı diye aradığımda gunluk.annemmutfakta.tv sayfasında çok faydalı ve detaylı bilgilere ulaştım ...okumanızı tavsiye ederim....öğrenmenin yaşı yoktur....eskiden tanıdığım bir lezzetle ilgili yeni bilgiler öğrendim....bizim oralarda acaba bu şekilde mi yapılıyor bilemedim  ama anamur'a ilk gittiğimde bunu da öğreneceğim..

bizim orda kuru keş aşağıda gördüğünüz gibi irmik kıvamında ama irmikten biraz daha iri ve toz halindedir...



soğuk su ile ıslatılarak yaklaşık 2-3 saat bekletilir

 ben sadece 1 soğan doğradım, biber kalmamıştı...:((( yeşil biberde çok yakışıyor....doğrayabilirsiniz...


sonra ıslanan keşimizi, fazla suyu varsa süzülerek soğana eklenir, kavurmaya devam edilir


üzerine maydanoz, nane doğranıp yanına da domatesle harika bir kahvaltılık .....


3 yorum:

  1. çok ilginç bir tarifmiş canım.hiç duymamışım.paylaşım için teşkk.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. merhaba madem özledin işte geldim:))))
    yaz geldi tatildi sıcaklardı derken blog alemi yavaşladı bende kış mevsimindeki gibi değilim randımanım düştü fazla blog gezemiyorum :((( sanırım biraz daha sürecek sonra inşallah toparlanacağız :)))
    bu kuru keşide ilk kez duydum keşli mantıda kullandığımız keşmi bu???

    YanıtlaSil
  3. Keş nedir, bir peynir cinsi falan mı? Ben hiç duymadım
    Çok değişik geldi!?!

    YanıtlaSil