5 Aralık 2011 Pazartesi

kremşantili kabak tatlısı...


merhaba,
daha öncede kabağı allayıp pullayıp borcamda servis yapmıştım...:))))
aynı tarifi şimdilerde tek kişilik kuplar halinde servis yapıp daha güzel ve şık bir sunum oldu....
kabağın faydalarını da daha önce bahsettiğim için sevgili yeşilmutfaktan tarifler arkadaşımın çay kahve bahane etkinliğine yanında sıcacık bir çayla ikram ediyorum....

 malzeme:
 * tatlı kabak
 * şeker
 * vanilya
 * 2 paket petit beure bisküvi
 * 1 su bardağı ceviz içi
 * 1 paket damla sakızlı muhallebi ( hazır paket) veya krem şanti
 * 400 ml süt
yapılışı:
* 1 kg kabak, yarım kilo şeker ve 1.5 su bardağı su ile düdüklüde altı kısıldıktan sonra 10 dk haşlanır.
* haşlanan kabağın suyu süzülür,bu noktada çok tatlı olmayan yumuşamış bir kabak elde ediyoruz, 
not: aslında bir dahaki sefere kabağı şekersiz pişirip sonra tozşeker ve bisküvi ile karıştırmak tadını arttırabilir diye düşünüyorum.....
* 1 paket vanilya, küçük parçacıklara bölünen bisküvi ve ceviz içi süzülen kabaklara eklenir hamur haline getirilir
*  oluşan harcımızı ben paşabahçeden aldığım üstü kapaklı cam kaselere paylaştırıp üzerine krem şanti hazırladım...siz damla sakızlı muhallebi veya sevdiğiniz bir lezzet ile hazırlayabilirsiniz...            
* Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılır ve 3-4 saat bekletildikten sonra servis yapılır





AFİYET OLSUN

4 yorum:

  1. kabağı çok severim nefis olmuş ellerine sağlık... canım ziyaretin,önerin ve güzel mesajın için çok teşekkür edrim...takipteyim:)...

    YanıtlaSil
  2. canım arkadaşım etkinliğe katılımın için çok teşekkürler tarifini aldım ve yayınladım sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel ve şık görünüyorlar. Ellerine sağlık canım. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. sunumun harika olmus canim, ellerine saglik !!!

    YanıtlaSil