23 Ocak 2013 Çarşamba

portakallı kek


merhaba,

öncelikle bugün
dualarınızın kabul,
kandilinizin mübarek olmasını dilerim...



epey uzun bir süredir yazma ve tarif paylaşmaya ara vermiştim.....hep onu söylüyorum aslında evde ocak kaynamaya devam ediyor...Anamur'dan kolilerim gelmeye devam ediyor...portakallar ve muzlarla değişik denemeler yapıyorum....görüntüsünü beğendiğim için sizlerle paylaşmak istedim...

daha önceki yazılarımda, tariflerimde geçen malzemelerin sağlığımıza yararları ile ilgili bilgiler paylaşmıştım....hayatta her şeyde olduğu gibi bu tarz sağlıklı besinlerin bile;  fazlasının veya bazı ilaçlarla aynı anda tüketiminin ZARAR olduğunu sizlerle paylaşmak istedim.....

son günlerde beni şaşırtan 2 haberden

1- antibiyotikle portakal suyunu aynı anda tüketmeyin. greyfurtun antibiyotikle aynı anda alınmaması gerektiğini biliyordum ama portakal suyunu bilmiyordum....biz de hasta olunca daha fazla portakal suyu içeriz....en son grip olduğumda doktor benzer şeyi söyleyince şaşırmıştım....portakal suyunu hastalanınca içmeyin...demek ki hastalanmamak için içmeliyiz....

2- ikinci haber de antioksidan olarak sevip tükettiğimiz, brokoliden, ısırgana ....pek çok ürünün fazla tüketimi de kanser nedeniymiş....demek ki neymiş sağlıklı da olsa ölçüyü kaçırmamak şartmış....

 daha önce paylaştığım portakallı kek hamurumu hazırlayıp, kek kalıbına dökmeden önce portakal dilimlerini kalıba yerleştirdim...

3 yorum:

  1. Merhabalar.
    Ne demişler azı karar, çoğu zarar:)
    Kekin görüntüsüne diyecek yok.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. eee bir akdenizli'den de portakallı kek beklenir zaten :))))
    Hayırlı kandiller, sevgiler,
    Evren

    YanıtlaSil