6 Aralık 2012 Perşembe

krep pasta



merhabalar,

geçtiğimiz hafta misafirlerime hazırladığım krep pastamın tarifini paylaşmak istiyorum....hafif olduğu için sevildiğini düşünüyorum...

az malzeme ve fırınsız yapılabilen kolay bir tarif...yani bir kadın pasta yapmak isterse, yağ, un, yumurta ve biraz da kakaolu bir sos yeter......krep hepimizin tatlı veya tuzlu içerikle severek yediği bir tariftir...çoğumuzun bunu kolaylıkla yaptığına da eminim...benimkisi eğer yeni başlayan ve öğrenmek isteyen varsa diye bol bol resimle paylaşıyorum....bu havaların soğumaya başladığı günlerde çayınızın yanına tatlı bir sefa olsun....)))




krep malzemesi:
* 2 yumurta
* 1 çay bardağı sıvı yağ ( hamurun içerisine yağ eklediğim için her seferinde tavayı yağlamak gerekmiyor)
* 2 bardak süt
* boza kıvamına gelene dek un...
* tuz veya seker eklemem ki istediğim harçla kullanabileyim...zaten tatlı bir sosu olacağı için ekstra şeker eklemedim sade krep yaptım

yapılışı:
* önce yumurta, yağ ve sütü mikserimin krema çırpma aparatı ile iyice çırpıyorum

* içerisine yavaş yavaş boza kıvamı elde edene dek un ekliyorum

* teflon tavayı iyice ısıtıp, krep hamurumu tavaya, tava ocağın üstünde değil de elimde havaya kaldırdığımda döküyorum
* tavanın üzerinde istediğim ince daireyi elde edince ocağın üzerine orta ateşe koyup pişmesini beklenir, başından ayrılmamanız gerekir
* spatula ile ters yüz edip 2 tarafının da pişmesi sağlanır

 sos:
hazır çukulata sosu koyu kıvamlı, yani az sütle pişirilip her kata sürülür
arasına damla çikolata veya sevdiğiniz şeylerle süsleyebilirsiniz





5 yorum:

  1. güzel tarif...ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. merhaba .Ben bunu denemek istiyorum .tadınıda çok merak ediyorum.Eline sağlık

    YanıtlaSil
  3. Şahane gözüküyor canım,ellerine sağlık.
    Çok pratik olması da ayrı bir güzellik katmış :)
    Afiyet şifa olsun..
    Muhabbetle..

    YanıtlaSil
  4. oooooo süper tam benlik... bu tarifinde diğerleri gibi muhteşem ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. Bol kalorili ama oldukça lezzetli görünüyor. Deneyeceğim. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil