29 Kasım 2011 Salı

kremalı et,



merhaba,
yeni tariflerimin resmini yükleyince işyerindeki arkadaşlarım bu makarnaları nasıl yaptığımı sordular.....:))..sadece haşladım deyince güldüler...onları öyle bir beklentiye ben soktum sanırım...

oğlum küçükken harf çorbası yapardım....harf şehriye yada makarna varmı diye markette aranırken bu figürleri buldum...eğlenceli makarna yapmak isteyen arkadaşlara duyurulur...

malzeme:
* yarım kilo kuşbaşı
* yarım çay bardağı sıvı yağ
* 1 büyük baş soğan
* 1 paket (200 ml ) krema
* tuz

yapılışı:
* halka halka doğranan soğanlar iyice ısınan yağda yaklaşık 10 dk pembeleşene dek kavrulur
* kuşbaşı doğranan etler eklenip, önce suyunu verip sonra çekene dek yaklaşık 20 dk pişirilir
* en son krema ve tuzu eklenip 3-5 dk daha pişirilir
* ben haşladığım figürlü makarna ile servis yaptım

7 yorum:

  1. Nefissss bir et olmuş gerçekten
    Ellerine sağlık
    İyi haftalar dilerim
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Çocukların ve çocuk kalabilenlerin bayılacağı bir tabak olmuş. Ellerinize sağlık, nefis görünüyor.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Enfes görünüyor, mis gibi kokusunu duyar gibiyim. Makarnalar da müthiş gerçekten. Ellerine sağlık canım. Afiyet olsun, sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Yorum bırakıyorum ama geri dönüyor.Umarım bunu alırsın.Lezzeti bol bir yemek olmuş,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. çookk cic bir sunum olmuş tatlım yaa:)
    ellerine sağlık...
    tam kuzucukların damak ve göz zevkine hitaben bir lezzet olmuş....
    sevgilerimle..
    :))

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel bir sunum olmuş. Ellerine sağlık. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel olmuş sunum da çok hoş ellerine sağlık canım afiyetler olsun.

    YanıtlaSil