harika bir baklava nerde yenir...tabiki de güllüoğlu'nda....
güllüoğlundaki ustamızın tarifi ile baklava:
* 1 kg un
3 yumurta
10 gr tuz
normal su ile yoğrulur
* tepsinin altı hafif yağlanır
2 tek yüzlük yufka atılır
* 10 kat ALT hazırlanır
arasına süt irmik karışımı kaymak çalınır, üzerine fıstık veya ceviz atılır
* 18 kat 100 lükle (en ince hamur) yapılır, aralarına tek tek ılımış yağ atılır
* dilim aşamasına gelir, delimden sonra yağı verilir 10 dk dinlendirilir
* 250 deredecede taban fırında dört tur dönerek 50 dk civarında pişirilir
* fırından çıkarken baklava şerbete hazır olur 108 derece
*fırından çıkan baklava arası açılır, kesilmeyen yerleri kesilir ocakta hafif altı pişirilir
* sıcak kaynamış şerbet dilimleri üzerine tek tek çomça ile şerbet verilir
* 15 dk dinlenmeye bırakılır, hafif tepsinin altına su verilir
* HAREKET ETMEMESİ ÇOK ÖNEMLİDİR
* Servise hazırdır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder