28 Kasım 2011 Pazartesi

tavuk pilav...

horozumu kaçırdılar
damdan dama uçurdular
suyuna da pilav pişirdiler
çilli horozum
horozum horozum çilli horozum.....:)))




merhabalar,
bu hafta çocukluğumdan bir şarkı ile karşınızdayım ....lezzeti ile beni çocukluğuma götüren tavuklu pilavdan dolayı....büyükşehirde yaşarken pek çok nimet artıyor ama tatları ve doğallıkları azalıyor...

babamın ne kadar ilginç bir adam olduğu ile ilgili daha önceki yazılarımda bahsetmiştim...babam bana geldiğinde (eğer kendi evden getirmemişse) hazır tavuk veya yumurta yemez....bazen kızsam da belki de en doğrusunu o yapıyor....ama biz büyük şehirde onun kadar şanslı değilizki....kendi yiyeceğimiz ve yumurtasını alacağımız tavuğu besleyemiyoruz...ama babamın bu inadı sayesinde bizde ev yumurtası ve tavuğu yeme şansını elde ediyoruz....zahmeti annemi buluyor tabi yine....hafta sonu koli gönderdiler ve havalar soğudugu için birde ev tavugu kesip koymuslar....bende bu tarifin resimlenmesi gerektiğini düşündüm...

resimden de anlayacağınız gibi etin rengi butlarda kırmızıya yakın...
malzeme:
* 1 bütün tavuk
* yarım çay bardağı sıvı yağ
* 4-5 yemek kaşığı tatlı toz biber
* tuz
* 3 bardak su
yapılışı:
* temizlenmiş tavuğumuz kesilmiş limon dilimleri ile iyice yıkanır
* düdüklü tencereye yağ konur, yağımız ısınınca tavuğumuz tencereye konup iki tarafıda kızartılır
* biber, tuzu ve suyu konduktan sonra düdüklü tencere yaklaşık 20 dk pişirilir

* bu bir güzel pişmiş tavuğumuzun suyundan pilav da yapıldımı işlem tamam demektir...
AFİYET OLSUN

2 yorum:

  1. Nasıl güzeldir köy tavuğu...bir kere tadını aldınız mı bir daha dönüp bakasınız bile gelmez market tavuklarına.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Köy tavuğu gibisi var mı nefis görünüyor tadı da öyle tabi ki. Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil