15 Aralık 2011 Perşembe

dukan diyeti...yulaflı ürünler...




merhabalar,

dukan diyeti maceram kısa sürdü....6 günlük atak evresini harfiyen uyguladım ve 3 kg a yakın kilo da verdim ama son gün yaşadığım midemle ilgili sıkıntıdan dolayı bırakmak zorunda kaldım...umarım diğer başlayan arkadaşlar sağlıkla tamamlama muradına ererler...

diyete devam eden arkadaşlar vardır düşüncesi ile dukandiyetim sayfasınından hazırladığım bazı tarifleri sizlerle paylaşmak istedim... 

 pizza kraker
malzemeler:
* 1 yemek  kaşığı pınar süttozu
* 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
* istenen baharatlar (sarmısak tozu, kırmızı tatlı biber, pul biber, nane.....)
* 1 yumurta akı
 yapılışı:
* fırın 180 derece ısıtılır
* yumurta akı köpük olana dek çırpılır, diğer malzemeler eklenip iyice karışması sağlanır
* ben şekilli olması için silikon kek kalıplarının dibine az miktarda döküp, ince dilimler halinde fırında 15-20 dk pişirdim
* soğumasını bekleyip silikon kaplardan çıkardım...

krep
krep içinde orjinal tarife buradan ulaşılabilir...
resimli ve detaylı güzel bir bir anlatım yapılmış...
malzeme:
* 1 yumurta
* 2 yk yulaf kepeği
* 10 yk yağsız süt
yapılışı:
* kepeği 10 kaşık sütle ıslatıp karıştırıyoruz.ve şişmesi için bırakıyoruz
* yumurta 1 çimdik tuz ekleyip iyice çırpıyoruz.
* teflon tavanın tabanı çok kalın değilse 1-2 damla yağ döküp peçeteyle yayabilirsiniz
* iyice ısınan tavaya 1 kepçe hamurumuzdan yayıp kısık ateşte pişiriyoruz
* krebin üzeri gözenek gözenek olunca çevirme zamanı gelmiş demektir. kenarından spatulayla yavaşça kaldırdığında kolayca ayrılıyorsa arkasını çevirebilirsiniz
* her iki tarafı da pişince tavadan alıp kalan krebi de aynı şekilde pişiriyoruz,  2 adet  krebimiz hazır demektir

lorlu cheesecake
orjinal tarif bir tık ötede.....

malezmeler:
* 1 yumurta
* 2 yk tatlandırıcı
* 1 yk pınar süttozu
* 1/2 bardak lor
* 1 limon kab. rendesi
* 1 tatlı kaşığı limon suyu
* 4-5 damla vanilya aroması
* 4-5 kaşık limon aroması

yapılışı:
* tüm malzemeler krema kıvamı alana dek çırpılır ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 25dk pişirilir.(silikon muffin kapları ile 3 adet çıkıyor)


9 Aralık 2011 Cuma

soslu somon...3.mim

merhabalar,
resimdekinin bir diyet tabağı olduğuna inanabiliyor musunuz...:)))

 

 diyete başladım artık eskisi gibi arkadaşlarımın iştah açıcı sayfalarını ziyaret edemiyorum diye üzülürken sağ olsun onlar beni yalnız bırakmıyorlar...sevgili beyaz hanımeli arkadaşıma beni mimlediği ve yalnız bırakmadığı için teşekkür ediyorum...

ve mimin gereği cevapları vereyim derken  beyaz hanımeli arkadaşımın cevapları ne kadar çok ortak yönümüz olduğunu fark ettirdi....demek ki neymiş bu mimlerle birbirimizi daha iyi tanımaya başlıyormuşuz...


Ve hakkımdaki 7 gerçek 

1- Çok duygusalım....aynı beyaz hanımeli gibi
2- Ben de sulugözümdür.....yaşasın tek değilmişim...
3- Kolay kolay kızmam ama kızdığım zaman da duramam tam bir boğa burcuyum....nasıl boğayı kızdırmak düşünüldüğünün aksine zordur ama kızınca kimse durduramaz aynen....
4- yemek yapmayı çok severim....:)))) terapimdir
5- en sevdiğim yemek içli köftedir
6- Film izlemeyi severim korku izleyemem....romantik komedi favorimdir..
desperate house wifes
mentalist
ghost whisperer. izlediğim en korkunç dizidir
     7- Yüzmeye bayılırım...öğrencilik yıllarında lisanslı yüzdüm....akdenizde büyüyüp de denizi sevmemek olur mu hiç.....sabah girip akşam çıkardık denizden....
aklıma ilk gelen arkadaşları ekledim ....
ama beni takip eden arkadaşlarımdan herkesin ismini yazmak isterdim aslında herkesi tanımak isterimmm
vakit ayırıp cevap verebilirseniz şimdiden çok teşekkürler
sevgiler

yeşil mutfaktan tarifler


dukan diyetinin atak aşamasında sınırsız protein var...günde 1.5 yemek kaşığı da yulaf unu veya kepeği...bundan önceki yazımda bahsetmiştim dukan diyeti için tarifler veren bir blogspot arkadaşımız var.....ondan esinlendiğim kadarıyla yulaf ununda yaptığım minik ekmeğim ve sosladığım somon dilimi ve bir kaşık yağsız yoğurt , maydanoz ve salatalık turşusundan oluşan sosum....

7 Aralık 2011 Çarşamba

tavuk shnitzel...


5 Aralık 2011 Pazartesi

kremşantili kabak tatlısı...


merhaba,
daha öncede kabağı allayıp pullayıp borcamda servis yapmıştım...:))))
aynı tarifi şimdilerde tek kişilik kuplar halinde servis yapıp daha güzel ve şık bir sunum oldu....
kabağın faydalarını da daha önce bahsettiğim için sevgili yeşilmutfaktan tarifler arkadaşımın çay kahve bahane etkinliğine yanında sıcacık bir çayla ikram ediyorum....

 malzeme:
 * tatlı kabak
 * şeker
 * vanilya
 * 2 paket petit beure bisküvi
 * 1 su bardağı ceviz içi
 * 1 paket damla sakızlı muhallebi ( hazır paket) veya krem şanti
 * 400 ml süt
yapılışı:
* 1 kg kabak, yarım kilo şeker ve 1.5 su bardağı su ile düdüklüde altı kısıldıktan sonra 10 dk haşlanır.
* haşlanan kabağın suyu süzülür,bu noktada çok tatlı olmayan yumuşamış bir kabak elde ediyoruz, 
not: aslında bir dahaki sefere kabağı şekersiz pişirip sonra tozşeker ve bisküvi ile karıştırmak tadını arttırabilir diye düşünüyorum.....
* 1 paket vanilya, küçük parçacıklara bölünen bisküvi ve ceviz içi süzülen kabaklara eklenir hamur haline getirilir
*  oluşan harcımızı ben paşabahçeden aldığım üstü kapaklı cam kaselere paylaştırıp üzerine krem şanti hazırladım...siz damla sakızlı muhallebi veya sevdiğiniz bir lezzet ile hazırlayabilirsiniz...            
* Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılır ve 3-4 saat bekletildikten sonra servis yapılır





AFİYET OLSUN

2 Aralık 2011 Cuma

çay, kahve bahane....kedi dili pasta...

merhaba, 
çalışınca hadi çay içmeye geliyorum diyebileceğimiz arkadaşlarımız, daha doğrusu pek zamanımız olmuyor maalesef...:(((...genellikle eve koştura koştura gidip yemek hazırlanıyor, toparlanıyor diğer güne hazırlık yapılıp çay demleniyor....bir arkadaşımıza gitmesek de çay bize yarenlik yapıyor...

benim gibi çayın yanı boş kalmasın ve sevgili arkadaşlarımızın etkinliğine katılacağım bir tarifim olsun diye kedi dilinden yapılmış tatlımla karşınızdayım....

kolay olduğu için çaya geliyorum haberi alan arkadaşların sevdikleri arkadaşlarına hazırlayacağı kolay bir tarif.....gerçekten de bunlar bahane....insanın ağzı tatlı olsun, gönlü hoş olsun hepsi bu...





malzeme:
* 1 paket hazır kedi dili ( dileyen arkadaşlar bisküvi de kullanabilir)
*  1 paket damla sakızlı muhallebi
* 3 bardak süt
yapılışı:
* dikdörtgen borcama kedi dillerimizin yarısı dizilir
* hazır sakızlı muhallebimiz süt ile tarifine göre pişirilip yarısı üzerine dökülür
* kedi dilimizin kalan yarısı da dizilir ve biraz soğuması beklenir (soğumasını beklemeden dökersek kedi dillerimiz dökülen muhallebimizin üzerine çıkar....)
* kalan muhallebimizde dökülüp soğutulup dolapta 1 saat kadar dinlendirilir ve dilediğiniz gibi süslenip servis yapılır...ben hindistan cevizini tercih ettim
AFİYET OLSUN