9 Ağustos 2011 Salı

böbrek ızgara

merhabalar,
uzun zaman önce eklemem gereken bir menü...tatile çıkmadan önce, arkadaşım baharın doğumgününde hazırladığımız akşam yemeği ....oğlum sucuk ve tavuk ızgara istemişti....sakatatı çok sevdiğim için reyonda görünce dayanamayıp böbrek aldım....hazır mangal ateşide varken güzel olur diye düşündüm...epey karışık bir menü oldu...

menü karışık ama böbrek için tarif gayet kolay...aldığınız böbreğin zarlarını ayıklayıp en az 1 saat tuzlu sirkeli suda dinlendirmeye dikkat ederseniz böbreğin kendine has kokusu gider...sonra üzerine kesikler atıp mangal veya tavada pişirebilirsiniz...
tabi yaz günü en sevdiğim salata çingene salatası eşliğinde...mevsimi olduğu için domates, soğan, patlıcanın......buluştuğu bu salata tek başına bile yeterli aslında....

sevenler  için küçük bir hatırlatma oldu umarım....

3 yorum:

  1. canım merhabalar:)iadei ziyarete geldimm:)
    teşekkür ederim güzel sözlerin için:)
    seni izleyici panelimde görmek bana gurur verecektir...
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. eskiden böbrek de böbrek diye tuttururmuşum, şaka gibi - şimdi yemeyi tercih etmiyorum nedense! aklım mı başıma geldi ne? gerçi et ile artık aram yok o ayrı - ama güzeline kekik kokulusuna da asla hayır demem:) afiyet olsun!

    YanıtlaSil
  3. sizde hoşgeldiniz
    patlıcan salatası benimde favorim şimdi zamanı olduğu için bende sık sık yapıyorum derin dondurucuyada atıyorum:))
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil