11 Ağustos 2011 Perşembe

7 - güllüoğlu

merhaba,
harika bir baklava nerde yenir...tabiki de güllüoğlu'nda....



güllüoğlundaki ustamızın tarifi ile baklava:

* 1 kg un
   3 yumurta 
   10 gr tuz

normal su ile yoğrulur

* tepsinin altı hafif yağlanır
 2 tek yüzlük yufka atılır

* 10 kat ALT hazırlanır
   arasına süt irmik karışımı kaymak çalınır, üzerine fıstık veya ceviz atılır

* 18 kat 100 lükle (en ince hamur) yapılır, aralarına tek tek ılımış yağ atılır

* dilim aşamasına gelir, delimden sonra yağı verilir 10 dk dinlendirilir

* 250 deredecede taban fırında dört tur dönerek 50 dk civarında pişirilir

* fırından çıkarken baklava şerbete hazır olur 108 derece

*fırından çıkan baklava arası açılır, kesilmeyen yerleri kesilir ocakta hafif altı pişirilir

* sıcak kaynamış şerbet dilimleri üzerine tek tek çomça ile şerbet verilir

* 15 dk dinlenmeye bırakılır, hafif tepsinin altına su verilir

* HAREKET ETMEMESİ ÇOK ÖNEMLİDİR

* Servise hazırdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder