"makarna" dediğimiz zaman aklımıza ilk gelen şey İtalya olsa da, makarnanın Çin'de keşfedildiği söylenir. Çin'de makarnanın MS.1 yy'da keşfedildiği, hatta MS. 960 -1280 yılları arasında hükümdarlık yapmış olan Sung hanedanlığı sırasında popülerliğinin artıp, özel makarna dükkanları bile açıldığı biliniyor.
İtalyanlar makarnaya, hamur anlamında olan "pasta" ismini uygun görürken, Türkler "makarna" terimini tercih etmiştir.
KREMALI MAKARNA
malzeme:
* 1 paket makarna
* salam, jambon
* 2 paket 200 ml lik krema
* nane, fesleğen
* sarmısak
* 1 paket makarna
* salam, jambon
* 2 paket 200 ml lik krema
* nane, fesleğen
* sarmısak
yapılışı:
* Dilediğiniz türden bir paket makarna, ince ince doğranmış salamlarla birlikte haşlanır.
(salamları iyice pişsin diye makarnalarla birlikte haşlarım)
(salamları iyice pişsin diye makarnalarla birlikte haşlarım)
*haşladığımız makarnaları süzüp
* 2 paket krema
*ince ince kıyılmış nane ve fesleğen
*ezilmiş 4 diş sarmısakla bir güzel karıştırılıp afiyetle yenir.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder